28 Kasım 2013 Perşembe

Japonya-Kyoto / Japan-Kyoto

Japonyanın en turistik yeri! 
Very touristic place in Japan!


Ulaşım, Tokyo ve Hiroshima'nın tam ortasında denilebilir, her ikisine de JR Pass ile gidilebiliyor!

Transportation, right in between Tokio & Hroshima! Use the JR Pass! 


Konaklama, Kyoto station ya da Arashiyama bölgesini tercih edin!

Accomodation, prefer Kyoto station or Arashiyama district! 


Yemek, Gion caddesinde Kyoto tarzı sushi deneyin! Kyoto station'da Sky Towers içerisinde www.fukunaga-tf.com'da tempuraları çok başarılı! Burada farklı bir sürü restoran da var, Kanyon AVM gibi bir yer!

Food, try Kyoto style sushi in Gion street! www.fukunaga-tf.com, located in Sky Towers, Kyoto Station, serves delicious tempuras! There are also various restaurants in the same floor! 


Tapınak bölgeleri, Higashiyama ve Arashiyama! Tapınaklar arası uzak, ve çookk fazla tapınak var! En iyisi, gitmeden önce internetten bakıp, hangisine girmek istediğinize karar vermek! Tapınakların herbirine giriş 400-500¥!

Temple districts, Higashiyama & Arashiyama! Long distance between temples and there are too many of them! Might be wise to spend some time surfing and discovering to decide the ones to visit! Entrance fee per each is around 400-500¥!


Higashiyama'daki tapınaklar, akşamları 21:00'e kadar açık! Sokakları renkli! Yol yönlendirmeleri iyi! Sokakta satılan tatlılar ikram ediliyor! Shoren-in, Chion-in, Kodaiji, Kiyomizudera görülesi tapınaklar!  Gion caddesinde de gezinin! 2-3 saatte gezebileceğiniz bir yer!

Higashiyama temples are open till 9 pm! Streets are colorful and guidance to each temple is good enough! Try the deserts sold in the streets! Shoren-in, Chion-in, Kodaiji, Kiyomizudera temples are beautiful! Also, walk the Gion street! You can finish this area almost in 2-3 hours! 


Arashiyama'da, görülecek çok yer var, birbirine uzaklar ve yönlendirmeleri kötü! Daikakuji temple, Gioji temple, Seiryoji temple, bambu gardens, vs bazı tapınaklar! Daha çok var tabi!

Arashiyama, too many places to see remote from each other, and temples are poorly quided. Daikakuji temple, Gioji temple, Seiryoji temple, bambu gardens and so on! 


Benim favorim, Fushimi Inari Shrine (Kyoto istasyonundan, JR ile Inari'de)

My favorite is Fushimi Inari Shrine (go to Inari by JR line from Kyoto station) 



Tapınaklar genellikle ahşap, Nikko'daki ihtişam yok!

Temples are mainly wooden, and not as glorious as the ones in Nikko! 


Son durak Kyoto ise, Osaka Kansai havaalanına direk giden Haruka trenleri var, JR geçerli!

If Kyoto is the last stop, JR Haruka trains also depart for Osaka Kansai Airport!